Bănci și Asigurări

Curăţarea neperformantelor s-a oprit temporar. Băncile mai au în stoc credite proaste de 13 mld. €

Curăţarea neperformantelor s-a oprit temporar. Băncile...

Autor: Liviu Popescu

07.01.2015, 00:08 822

Băncile au încetinit procesul de curăţare a creditelor neperformante la finalul anului trecut, ponderea împrumuturilor cu probleme stagnând la 15,3% din volumul total al finanţărilor în octombrie, potrivit datelor BNR.

Băncile au încetinit procesul de curăţare a creditelor neperfor­man­te la finalul anului trecut, ponderea împrumuturilor cu probleme stagnând la 15,3% din volumul total al finanţărilor în octom­brie, potrivit datelor BNR. Compa­rativ cu nivelul maxim înregistrat în aprilie, rata de neperformanţă este în scădere cu cinci puncte procentuale.

Bancherii mai au de curăţat însă credite rele de circa 13 mld. euro, potrivit unor esti­mări ale firmei de consultanţă şi audit PwC, ceea ce plasează sistemul bancar local pe lo­cul cinci în regiunea Europei Centrale şi de Est în ceea ce priveşte volumul creditelor ne­per­formante. După rata creditelor neper­for­man­te, România ocupă prima poziţie în regiune.

„Cu un mediu de reglementare care sus­ţine rezolvarea problemelor creditelor neperformante, ne aşteptăm ca eliminarea acestora, mai ales sub forma vânzărilor de portofolii, să continue, ba chiar să se accelereze în ţări precum România, Bulgaria sau Slovenia“, consideră experţii PwC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO