Cursul a depăşit 4,57 lei/euro, ajungând la maximul ultimilor aproape cinci ani

19 mai 2017 Autor: Claudia Medrega

Moneda naţională a continuat ieri să se deprecieze, pierzând teren în faţa euro, iar cursul de schimb leu/euro a urcat peste pra­gul de 4,57 lei/euro, până la maximul ulti­milor aproape cinci ani.

BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,5729 lei/euro, cu 0,4% peste cotaţia din şe­dinţa anterioară. La nivelul actual, cursul leu/euro marchează o depreciere de apro­xi­mativ 0,7% faţă de nivelul de la sfârşitul anului trecut.

Analiştii ING susţin că mişcarea de de­pre­ciere a leului  din ultimele zile este în linie cu tendinţa regională, însă lichiditatea în creş­tere sugerează un posibil interes de cum­pă­rare ghidat de ordine comerciale mai mari. „Nu credem că există prea mult loc de creş­te­re, iar piaţa s-ar putea întâlni cu inter­ven­ţii as­cunse ale băncii centrale dacă merge în aceas­tă direcţie“, scriu analiştii ING într-o notă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.05.2017

 
Cuvinte cheie:
maxim
, rca
, crestere
, ing
, tarif
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide