Bănci și Asigurări

Cursul leu-euro nu a reacţionat la criza politică provocată de cererea preşedintelui Iohannis ca Viorica Dăncilă să plece din fruntea Guvernului. Cotaţia leu-euro este 4,66 la cumpărare şi 4,665 la vânzare

Cursul leu-euro nu a reacţionat la criza politică...
27.04.2018, 11:51 4431

Leul se depreciază în faţa principalelor valute după izbucirea noii crize politice, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis tocmai i-a cerut public demisia premierului Viorica Dăncilă. 

Euro s-a apreciat cu -0.07%, la o cotaţie de 4,6600 lei, în timp ce dolarul a urcat cu 0.31%, la 3,8575 lei. Cursul oficial BNR cota ieri un euro la 4.6490 lei, sub nivelul de astăzi, şi un dolar la 3.8160 lei. 

Prşedintele Iohannis a cerut intempestiv astăzi demisia premierului Viorica Dăncilă, spunând că nu face faţă poziţiei de prim-ministru.

Preşedintele Iohannis a spus că întâlnirea dintre el şi premier, care urma să aibă loc, ar fi trebuit să să aibă ca temă centrală conflictul dintre Guvern-PSD-BNR. ”Asupra acestor chestiuni m-am mai exprimat si vreau să repet două lucruri: Rolul BNR e clar determinat şi calitatea sa e independenţa politică. E foarte evident că PSD pune sub semnul întrebării această independenţă. BNR nu poate fi acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independent."


Bursa de la Bucureşti se menţine pe verde la jumătatea zilei, cu un avans de 0,14% a indicelui principal BET, neinfluenţată încă de instabilitatea politică, după ce preşedintele Iohannis a cerut demisia premierul Viorica Dăncilă.

Indicele BET-TR urca la ora 11:30 tot cu 0,14%, în timpcce BET –NG cu 0,41%.

În schimb, indicele BET-Fi marca o scădere de 1,23%.

Principalele companii cotate aveau evoluţii divergente, cu plusuri de circa 0,3% pe zona bancară, la acţiunile  Banca Transilvania şi BRD, şi minusuri de până la 0,65% la unele firme din energie şi servicii medicale.

Astfel acţiunile Transelectrica înregistrau o scădere de 0,65% şi cele ale Nuclearelectrica cu 0,24%, în timp ce Transgaz are un avans de 0,85%, Romgaz de 0,27% şi Electrica de 1,85%. 

Titlurile Medlife erau de asemenea pe minus, cu o scădere de 0.3%

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut public demisia premierului Dăncilă, după ce a anunţat că îi retrage încrederea pentru că nu face faţă poziţiei de prim-ministru. Vineri dimineaţa, premierul Viorica Dăncilă a precizat că nu mai merge la întâlnirea programată de la Palatul Cotroceni, preşedintele fiind anunţat prin cabinetul său în această dimineaţă. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO