Cursul valutar leu/euro s-a apropiat de maximul ultimilor cinci ani şi îşi face curaj să treacă de 4,6 lei/euro

8 sep 2017 Autor: Claudia Medrega

- Leul s-a depreciat în primele opt luni din 2017 în faţa euro, dar a câştigat teren în raport cu dolarul şi francul elveţian l - Cel mai ridicat nivel al cursului, de peste 4,64 lei/euro, a fost înregistrat în 2012.

Cursul leu/euro a testat în prima săptămână din septembrie pragul de 4,60, dar nu a depăşit acest nivel, însă s-a apropiat de nivelul maxim al ultimilor cinci ani, consolidându-se peste 4,59 lei/euro. Cel mai ridicat nivel al cursului, de peste 4,64 lei/euro, a fost înregistrat în 2012. Tendinţa de depreciere din septembrie vine după ce în luna august moneda naţională a pierdut teren în raport cu euro şi a închis primele opt luni din 2017 pe depreciere în faţa monedei europene, în timp ce în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian s-a apreciat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.09.2017

 
Cuvinte cheie:
apropiere
, maxim
, curs valutar
, trecere
, prag
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide