Bănci și Asigurări

Cutremur în coaliţia aflată la putere înainte de votul guvernului Tudose: Cei de la ALDE sunt nemulţumiţi de schimbările din programul de guvernare, unele dintre ele fiind adevărate revoluţii fiscale

Cutremur în coaliţia aflată la putere înainte de...
29.06.2017, 16:08 23186

Tensiuni majore între PSD şi ALDE înainte de investirea noului Guvern. Cei de la ALDE sunt nemulţumiţi de schimbările din programul de guvernare, unele dintre ele fiind adevărate revoluţii fiscale, cum ar fi impozitul pe cifra de afaceri, desfiinţarea pilonului II de pensii etc. 

Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat, aceştia având posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III de pensii, a declarat, joi, Ionuţ Mişa, după vaidarea sa în funcţia de ministru al Finanţelor.

PSD a prezentat joi noul program de guvernare, care prevede creşterea salariului minim brut la 2000 lei din 2018, la 2200 lei din 2019 şi 2400 lei din 2020.

În acelaşi timp, angajaţii cu studii superioare vor avea un salariul minim brut de 2300 lei din 2018, 2640 lei din 2019 şi 3000 lei în 2020

PSD a prezentat noul program de guvernare pe care guvernul Tudose ar trebui să îl pună în aplicare. Conform documentului, de la 1 ianuarie 2018 companiile nu vor mai plăti impozit pe profit, ci pe cifra de afaceri, cu 2-3 trepte de impozitare.

PSD nu a făcut alte precizări pe această temă. Impozitul pe cifra de afaceri va fi o revoluţie în fiscalitatea românească pentru că va lovi companiile cu venituri mari, dar care raportează impozit mic.

Cifra de afaceri a tuturor companiilor din România a fost în 2015 de 275 miliarde euro. 

În ceea ce priveşte impozitarea profitului, programul de guvernare propune impozitarea suplimentară a profiturilor obţinute din extracţia de resurse natural şi neprelucrate în România, cu cel puţin 20%, prin adoptarea noii legi a redevenţelor, cel târziu la finalul anului 2017.

Noul premier, într-un discurs destul de colocvial, a anunţat că în ”acest guvern se va munci non-stop” şi promite că se vor face investiţii, dar în acelaşi timp va fi menţinut şi deficitul bugetar. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO