Bănci și Asigurări

Dacă aveţi pensia privată la Eureko, de acum o aveţi la sponsorul lui Ajax, care preia în România o afacere de 500 de milioane de lei

Dacă aveţi pensia privată la Eureko, de acum o aveţi...

Autor: Marius Oncu, Roxana Pricop

29.01.2013, 10:33 1812

Fondurile de pensii private administrate de Aegon vor absorbi fondurile de pensii private administrate de Eureko, în cadrul unei tranzacţii prin care grupul olandez de asigurări Aegon va prelua activităţile de asigurări de viaţă şi pensii private ale Eureko România, parte a grupului financiar Achmea, to din Olanda, şi le va integra în operaţiunile Aegon de pe piaţa locală.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în a doua jumătate anului, după obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare.

Eureko are sub administrare trei fonduri de pensii private cu active totale de 543 milioane de lei de la un număr de peste 440.000 de persoane, în timp ce Aegon administrează un singur fond de pensii private obligatorii, Vital, ce dispune de active de 276,4 milioane de lei de la 234.000 persoane. În urma fuziunii, Aegon va ajunge la active de peste 810 milioane de lei în fondurile de pensii private şi va deveni al treilea cel mai mare jucător din piaţă. În prezent, Aegon ocupă poziţia a opta în piaţa fondurilor de pensii private obligatorii, după valoarea activelor în administrare, iar Eureko ocupă locul al şaptelea.

Aegon este activ în România din 2007, prin înfiinţarea companiei de pensii de pensii private obligatorii BT Aegon, rezultat al parteneriatului cu Banca Transilvania, iar în 2008 a lansat compania Aegon Asigurări de Viaţă. Grupul are operaţiuni în regiune şi în Ungaria, Cehia, Slovacia şi Turcia. Recent, grupul şi-a anunţat intrarea în Ucraina, prin achiziţia celei de-a cincea mari companii de asigurări de viaţă din ţară.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO