Bănci și Asigurări

Dan Odobescu a fost amendat cu 20.000 de lei pentru că nu a asigurat stabilitatea financiară a asigurătorului City Insurance

Dan Odobescu a fost amendat cu 20.000 de lei pentru că...

Autor: Mona Scarisoreanu

19.04.2017, 00:00 274

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat cu 20.000 de lei pe omul de afaceri Dan Odobescu, proprietarul şi directorul general al City Insurance, pentru că nu a efectuat demersurile necesare în vederea asigurării stabilităţii financiare a asigurătorului, potrivit informaţiilor din Monitorul Oficial. 

Pe lângă sancţionarea cu amendă, ASF a dispus şi retragerea autorizaţiei lui Dan Odobescu pentru funcţia de director general al City Insurance. Odobescu este cumnatul fostului premier Adrian Năstase.

Planul de redresare în cazul City Insurance, companie cu afaceri de 790 mil. lei, a eşuat, iar în perioada următoare ASF va analiza situaţia asigurătorului şi va decide oportunitatea declanşării mecanismului de rezoluţie sau pe cea a falimentului. Potrivit planului de redresare, City trebuia să-şi majoreze capitalul cu 30 mil. euro până finalul lunii septembrie 2016.

Pe lângă majorarea capitalului, City ar fi trebuit să recupereze de la societăţile afiliate (City Invest) şi parteneri (Unity Broker) şi terţi împrumuturi în valoare de 39 milioane de euro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO