Bănci și Asigurări

Daniliuc, ALB: Firmele de leasing trebuie să iasă în piaţă şi să dea finanţări

Daniliuc, ALB: Firmele de leasing trebuie să iasă în...

Autor: Anelis Baciu

20.11.2015, 00:07 868

Piaţa de leasing financiar se află în cel mai bun moment pentru a da startul creşterii finanţărilor, în condiţiile în care toţi indicatorii macroeconomici sunt favorabili companiilor de profil, a declarat Felix Daniliuc, preşedintele ALB - asociaţia locală a societăţilor financiare.

„E cel mai bun moment ca firmele de leasing să-şi tureze motoarele şi să dea finanţări. Contextul economic regional este favorabil, apetitul pentru investiţii a revenit, dobânzile sunt la minime istorice, indicele de încredere al populaţiei în economie este la maxim (...), e momentul de ieşit în piaţă“, a explicat Felix Daniliuc în cadrul conferinţei anuale a ALB.

Firmele de leasing membre ALB au acordat finanţări de 1,2 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului, cu 21% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşteri de două cifre ale finanţărilor au fost consemnate pe toate segmentele, semn că piaţa şi-a revenit complet din criză.

Printre cei mai mari jucători se numără UniCredit Leasing, Raiffeisen Leasing, BCR Leasing, companii afiliate unor bănci mari, însă pe piaţă şi-au făcut loc şi jucători independenţi precum Impuls Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO