Bănci și Asigurări

De ce intră Banca Transilvania într-o bancă din Republica Moldova. „Vedem potenţial de creştere pe liniile IMM, retail, microcompanii şi pe serviciile financiare digitale.“

De ce intră Banca Transilvania într-o bancă din...

Autor: Anelis Baciu

09.11.2017, 00:07 2260

Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă locală după active şi unul dintre cei mai activi investitori din sistemul bancar, şi-a extins zona de potenţiale achiziţii, iar zilele trecute a anunţat potenţiala achiziţie împreună cu BERD a unei participaţii de peste 39% din Victoriabank, prima bancă înfiinţată în Repu­blica Moldova şi a treia în funcţie de active.

Miza achiziţiei Victoriabank nu pare însă a fi una importantă, în condiţiile în care dimensiunile sistemului bancar moldovenesc şi tinţa achiziţiei deopotrivă sunt neînsemnate.

Deşi este a treia bancă după active din Republica Moldova, Victoriabank are active de doar 3 mld. lei, adică de peste 17 ori mai puţin decât activele Băncii Transilvania, credite de doar 823 mil. lei şi depozite de 2,3 mld. lei.

„Victoriabank este o bancă solidă, bine poziţionată pe piaţa bancară din Republica Moldova. Vedem potenţial de creştere pe liniile de business pe care în mod tradiţional Banca Transilvania are o bogată expertiză - IMM, retail, microcompanii - precum şi în ceea ce priveşte serviciile financiare digitale. Pentru planul nostru ambiţios ne bazăm inclusiv pe continuarea şi dezvoltarea colaborării strategice cu partenerii noştri tradiţionali“, a spus Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO