Bănci și Asigurări

De vorbă cu Robert Rekkers, CEO al Băncii Transilvania

De vorbă cu Robert Rekkers, CEO al Băncii Transilvania

Robert Rekkers se află de nouă ani la conducerea Băncii Transilvania.

Autor: Crenguta Nicolae

02.12.2011, 00:05 2553

Şeful celei mai mari bănci cu capital majoritar privat autoh­ton, Robert Rekkers, va discuta despre cariera sa, despre stra­te­gia pentru Banca Transilvania şi despre perspectivele cre­ditării în România cu ocazia evenimentului MEET THE CEO, organizat de BUSINESS Magazin, care are loc mier­curi, 7 decembrie, la Grand Hotel Continental din Bucureşti.

În timp ce alte bănci au pierdut cotă de piaţă din cauza crizei, Banca Transilvania a câştigat: pe parcursul anului tre­cut a urcat spectaculos, de pe locul al optulea pe locul al patru­lea în sistem, după valoa­rea activelor, iar la jumă­tatea anului în curs cota de piaţă creştea din nou, de la 6,3% la 6,7%, urcând instituţia pe locul al treilea.

După primele nouă luni, banca a raportat un profit de 106,9 milioane de lei, cu 53% mai mult decât în aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, ca ur­ma­re a scăderii costu­ri­lor cu pro­vi­zioanele. "Profi­tul obţinut, solva­bili­tatea şi lichiditatea foar­te bună, precum şi provizioanele mai mici sunt doar câte­va dintre as­pec­tele stra­tegiei noas­tre pentru acest an. Avem un plan res­ponsabil, realist şi prudent, ingre­dientele necesare pentru a ne îndeplini obiectivele trasate", a declarat Rekkers, distins cu premiul pentru Cel mai admirat expat la ediţia din acest an a topului "Cei mai admiraţi 100 de CEO din Româ­nia", realizat de BUSINESS Magazin pe baza voturilor primi­te de la executivi şi analişti din piaţă.

Agenţia Fitch Ratings a confirmat în iulie calificativul BB- acordat Băncii Transilvania pentru datoria pe termen lung, arătând că banca a continuat să-şi amelioreze cota de piaţă în 2010 şi prima parte din 2011 pe fondul reducerii pre­siu­nii com­pe­titive din partea băncilor concurente cu capital stră­in. Fitch a remarcat că banca a realizat aproape o dublare a profitului net în primul trimestru, graţie provizioanelor mai mici, notând că banca are un portofoliu de credite diversificat şi o pondere re­lativ redusă a creditelor în valută raportat la media sec­to­ru­lui bancar. Agenţia de rating a adăugat şi că în 2010 şi prima parte din 2011 banca şi-a reluat creşterea credi­tă­rii, al cărei ritm a rămas superior celui realizat de băncile concurente.

Întâlnirea lui Robert Rekkers cu oameni de afaceri şi executivi din peisajul economic românesc va avea loc miercuri, 7 decembrie, cu ocazia evenimentului MEET THE CEO, organizat de BUSINESS Magazin, conceput ca un moment oportun pentru un public restrâns de a avea acces la o discuţie liberă cu membri importanţi ai comunităţii de business din România.

Mai multe detalii găsiţi pe www.bmag.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO