Bănci și Asigurări

Decizia Curţii Constituţionale pe legea conversiei creditelor, amânată pentru anul viitor

Decizia Curţii Constituţionale pe legea conversiei...

Autor: Cătălin Mănoiu

24.11.2016, 00:04 1190

Curtea Constituţională a amânat pâ­nă pe 18 ianuarie soluţionarea con­tes­taţiei guvernului împotriva legii pri­vind conversia creditelor din franci elve­ţieni în lei la cursul istoric. Amâ­narea a fost motivată de faptul că retro­ac­tivitatea este „un punct foarte delicat“.

„A fost amânată pentru data de 18 ianuarie. A fost nevoie de această amâ­na­re pentru a aprofunda soluţia pe care o dăm şi a o corela cu soluţia pe care am dat-o în cazul celeilalte (legea dării în plată-n.red.). Am dat deja decizia (în cazul legii dării în plată-n.red.), dar nu am mo­tivat-o şi vrem ca în privinţa unor punc­te cum ar fi unul foarte delicat, re­tro­acti­vitatea, să nu dăm soluţii care nu sunt corelate“, a explicat Valer Dornea­nu, preşedintele Curţii Constituţionale.

Valer Dorneanu a afirmat că, în cazul legii dării în plată, CCR a decis că retroactivitatea trebuie corelată cu prin­cipiul impreviziunii, iar în cazul legii con­versiei „retroactivitatea pare a fi exclusiv de această lege“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO