Bănci și Asigurări

Declaraţie şocantă a guvernatorului BNR răspunzând opiniei unui tânăr: După ce ştergem înjurăturile de rigoare la adresa băncilor, ar fi cam aşa, că dânsul nu mai vrea să fie român cu casă, ci vrea să fie neamţ fără casă

Declaraţie şocantă a guvernatorului BNR răspunzând...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2016, 11:56 18904
 
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a afirmat că a citit opinia unui tânăr, îndreptată contra băncilor, în care spunea că se poate trăi foarte bine şi cu chirie, cum ar fi în Germania, unde numai 50% din populaţie are casă. Spre comparaţie, în România procentul este de peste 90%.
 
“Am citit opinia unui tânăr, iar după ce ştergem înjurăturile de rigoare la adresa băncilor, spune aşa: că se poate trăi foarte bine cu chire, în Germania numai 50% din populaţie are case, pe când în România procentul este de peste 90%. Pe scurt, aşa ca să reţinem opţiunea, dânsul nu mai vrea să fie român cu casă, ci vrea să fie neamţ fără casă”, a spus guvernatorul astăzi la sediul BNR la prezentarea raportului asupra inflaţiei.
 
Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Isărescu a afirmat, din nou, că BNR îşi menţine ideea de incertitudine cu privire la darea în plată. “Asta e ca şi opţiunea de a cumpăra sau nu ciocolată elveţiană. Ne-am convins că este o opţiune de viaţă şi este foarte importantă şi trebuie să o luăm în considerare.”
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO