Bănci și Asigurări

Deloitte: Adoptarea conversiei creditelor în franci va scădea profitabilitatea băncilor. ROE se va reduce la jumătate

Deloitte: Adoptarea conversiei creditelor în franci va...

Autor: Anelis Baciu

28.10.2016, 00:04 343
Rentabilitatea capitalurilor (ROE), unul dintre cei mai importanţi indicatori de eficienţă şi profitabilitate din sectorul bancar, ar putea să scadă de la aproape 12% la finalul anului trecut până la 7% în acest an, în condiţiile în care legea privind conversia creditelor în franci elveţieni în lei va intra în vigoare, sunt de părere specialiştii companiei de consultanţă Deloitte.

„Estimările arată că ROE va scădea la 7% în 2016 ca urmare a impactului previzionat al pierderilor aduse de legea recent adoptată privind conversia francilor elveţieni şi se va limita la 8-9% în 2017-2018, pe fondul presiunii existente asupra marjelor de dobândă“, se arată într-un raport al Deloitte. Specialiştii de la Deloitte no­tează că în ultima pe­rioadă profitabilitatea băn­cilor locale s-a îmbunătăţit ca urmare a creşterii calităţii portofoliilor, dar şi ca urmare a reducerii costurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO