Bănci și Asigurări

Deloitte România preia Filipescu Vişa pentru a consolida zona de consultanţă în fuziuni şi achiziţii

Deloitte România preia Filipescu Vişa pentru a...

Autor: Roxana Rosu

30.08.2016, 13:09 1050

De asemenea, Florin Vişa se alătură echipei din poziţia de director.

"Suntem încântaţi de venirea în echipa Deloitte a conducerii Filipescu Vişa. Clienţii noştri vor cunoaşte beneficii extraordinare de pe urma cooptării Ioanei Filipescu şi a lui Florin Vişa în echipa actuală. Noua echipă aduce în faţa clienţilor cele mai bune abilităţi de pe piaţă, care astfel vor primi servicii complete şi consistente", a spus Ahmed Hassan, Country Managing Partner Deloitte România.

Deloitte fost implicată pe zona de consultanţă în tranzacţii majore, precum vânzarea de către grupul german REWE a 86 de supermarketuri Billa România către Carrefour sau vânzarea de către GoodMills România a lanţurilor de magazine Belforno către management, precum şi consultanţă acordată Bog’Art în obţinerea unei finanţări de 10 milioane euro numerar şi 10 milioane euro disponibili pentru scrisori de garanţie.

Echipa de consultanţă financiară a Deloitte numără peste 40 de profesionişti specializaţi în evaluarea şi modelarea afacerilor, fuziuni şi achiziţii, finanţe corporative, servicii de suport în tranzacţii şi investigarea fraudelor.

În ultimii ani, Filipescu Vişa a fost implicată în numeroase tranzacţii de impact cum ar fi consultanţă acordată fondului de investiţii Advent International la vânzarea Ceramica Iaşi, în 2014, sau consultanţă acordată acţionarilor Real Estate Services Group (RESG) cu privire la vânzarea subsidiarei bulgare, în 2015, precum şi la vânzarea pachetului majoritar deţinut la RESG Romania către compania franceză Samsic în 2016. Totodată, firma a oferit consultanţă acţionarilor Ana Imep cu privire la vânzarea companiei către Nidec, în 2016.

"Proiectele aflate în derulare indică un număr semnificativ de tranzacţii care vor urma până la finalul acestui an, precum şi în 2017. Datorită contextului economic actual, România este foarte bine poziţionată, iar investitorii urmăresc atent piaţa în vederea derulării unor potenţiale proiecte. Creşterea numărului de tranzacţii este de asemenea o tendinţă globală, cele mai numeroase având loc în industria bunurilor de larg consum sau în sectorul industrial", a spus Ioana Filipescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO