Bănci și Asigurări

Deloitte: Serviciile financiare pot furniza în acest an o „megatranzacţie“, de peste 500 de milioane de euro

Deloitte: Serviciile financiare pot furniza în acest an...

Autor: Cristina Rosca, Claudia Medrega

20.01.2017, 00:05 679

„România este pe harta investitorilor buni, deja prezenţi, cât şi noi.“

Serviciile financiare ar putea să furnizeze în acest an o „megatranzacţie“ cu o valoare de peste 500 mil. euro, anticipează firma de audit şi consultanţă Deloitte.

„În 2017 cred că vom vedea o nouă mega­tranzacţie (o mutare de peste 500 de milioane de euro) şi estimez că va veni din domeniul serviciilor financiare sau din energie“, spune Ioana Filipescu, partener corporate finance şi financial advisory services în cadrul Deloitte.

Sectorul financiar-bancar s-a numărat în ultimii ani printre vedetele pieţei de fuziunii şi achiziţii. Anul 2016 a fost mai sărac în tranzacţii, după ce în 2015 au demarat şi chiar s-au finalizat tran­zacţii importante, dispă­rând patru instituţii de credit din peisajul bancar românesc: Volksbank - preluată de Ban­ca Transilvania, RBS  - por­to­folii de retail şi corporate pre­luate de UniCredit Bank, Mil­len­nium - cumpărată de OTP Bank şi Montepio - exit.  Siste­mul bancar a dat cele mai mari tran­zacţii din piaţă, singurele cu o valoare de peste jumătate de miliard de euro.

Banca Transilvania, a tre­ia ca mărime din sistemul ban­car, a plătit pentru achiziţia Volksbank România peste 700 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO