Bănci și Asigurări

Demisia consilierului lui Trump aruncă dolarul în scădere

Demisia consilierului lui Trump aruncă dolarul în scădere

Autor: Ştefan Stan

14.02.2017, 12:21 527

Dolarul a scăzut în raport cu principalele valute marţi dimineaţă, după ce consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui Donald Trump  a demisionat, după scandalul legat de faptul că ar fi discutat posibilitatea ridicării sancţiunilor Statelor Unite asupra Rusiei înainte ca Trump să fie investit, scrie Reuters.

Indicele dolarului s-a retras de la maximul ultimelor trei săptămâni şi a scăzut cu 0,2%, în condiţiile în care demisia lui Michael Flynn aruncă o nouă undă de incertitudine.

”Suntem prea devreme în administraţia Trump, şi totuşi vedem detalii legat de o strategie fiscală care vor avea un impact major asupra politicii FED”, a spus Simon Derrick, strateg şef la BNY Mellon din Londra.

Euro s-a apreciat cu dolarul cu 0,12%, la 1,0610 dolari/euro, în timp ce dolarul a scăzut şi în raport cu yen-ul, cu 0,28%, la un curs de 113,36 yeni/dolar.

La Bucureşti, cursul de schimb înaintea cursului oficial anunţat de BNR era de 4,5025/4,5076 lei/euro şi de 4,2411/4,2499 lei/dolar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO