Bănci și Asigurări

Demisia guvernului pune presiune pe piaţa valutară: dolarul urcă la maximul ultimelor şapte luni

Demisia guvernului pune presiune pe piaţa valutară:...

Autor: Liviu Popescu

06.11.2015, 00:00 558

Cursul anunţat de BNR pentru dolarul american a urcat ieri la 4,09 lei, în creştere cu 0,6% faţă de şedinţa precedentă, şi a atins astfel maximul ultimelor şapte luni în contextul demisiei premierului Ponta ca urmare a unor presiuni publice ridicate şi a unor proteste de stradă mari. Referinţa anunţată de BNR pentru un euro a rămăs la nivelul de 4,44 lei, cel mai ridicat din ultimele luni. Analiştii de la ING spun că în perioada următoare leul ar putea fi sub presiune.

“Am putea asista la noi presiuni de depreciere în zilele următoare pe fondul posibilei instabilităţi, după ce principalul partid de opoziţie cere alegeri anticipate. Totuşi, scenariul nostru de bază este pentru un guvern temporar care va beneficia de sprijin politic larg până la alegerile de la finalul lui 2016”, scrie într-un raport ING semnat de Ciprian Dascălu, economistul-şef al băncii. Acesta adaugă că BNR ar putea interveni peste pragul de 4,45 lei pentru un euro, dacă se va ajunge acolo, pentru a tempera deprecierea.

Cursul anunţat pentru francul elveţian a rămăs în jurul nivelului de 4,1 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO