Bănci și Asigurări

Demisie surpriză la vârful sistemului bancar european: Şeful băncii elveţiene Julius Baer demisionează subit şi pleacă la rivalul de moarte al instituţiei pe care a condus-o

Demisie surpriză la vârful sistemului bancar european:...

Autor: Ştefan Stan

27.11.2017, 12:34 420

Boris Collardi, şeful Julius Baer, unul dintre cele mai puternice grupuri bancare europene, şi-a dat demisia total neaşteptat din funcţia de CEO şi a plecat partener la firma rivală Pictet Group, declanşând procedurile pentru căutarea unui succesor. Pentru moment, el va fi înlocuit de Bernahrd Hodler,  CEO adjunct, potrivit Bloomberg.

Collardi, în vârstă de 43 de ani, se va alătura firmei de wealth management Pictet în funcţia de co-head. Banca elveţiană Julius Baer a spus că va începe u nproces imediat de evaluare şi de căutare a unui nou lider pentru grup.

Acţiunile băncii au scăzut cu până la 5% în şedinţa de tranzacţionare din Zurich după anunţ.

Sub conducerea lui Collardi, banca şi-a dublat activele pe care le are în gestiune, de la 150 de miliarde de franci la 393 de miliarde de franci, pe de-o parte prin achiziţii, dar şi din recrutarea unor noi manageri.

Banca Elveţiană s-a concenterat de asemenea pe câştigarea de conturi în Asia, şi se aşteaptă ca o treime din business-ul global să vină din Asia în următorii cinci ani.

”Niciun alt CEO dintr-o bancă de wealth management nu a vândut business-ul la fel de bine ca el. Este cel mai bun vânzător pe care banca şi l-ar putea dori”, a spus Andreas Brun, analist la Mirabaud.  

Collardi era în vârstă de 34 de ani când a devenit CEO al Julius Baer.  Din 2012, banca elveţiană a cumpărat operaţiunile internaţionale ale Bank of America Merrill Lynch şi operaţiunile europene ale Leumi Le-Israel. De asemenea a cumpărat ramura din Luxemburg a Commerzbank şi şi-a extins participaţia în managerul de active milanez Kairos Investment Management.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO