Depozitele în dolari şi franci ale populaţiei au crescut cu 25% într-un an, la 8 miliarde de lei

25 ian 2016 Autor: Liviu Popescu

Clienţii persoane fizice figurau la finele lunii noiembrie de anul trecut cu economisiri de 8 miliarde de lei în dolari şi franci elveţieni, în creştere cu 25% faţă de noiembrie 2014, în condiţiile în care cele două monede s-au apreciat cu două cifre faţă de leu pe parcursul anului 2015, potrivit datelor agregate de BNR.
 
Defalcat, depozitele la termen cumulau 5,5 miliarde de lei la finele noiembrie, în creştere cu 800 de milioane de lei faţă de aceeaşi lună din 2014, în timp ce economisirile din depo­zitele overnight, în special con­turi curente şi de economii, afişau 2,5 mld. lei, cu 800 mil. lei peste nivelul din perioada corespun­toare din 2014. BNR nu face public soldul economisi­rilor defalcat în dolari sau în franci elveţieni, ci doar pe cel în lei şi euro, precum şi soldul total.
 
Clienţii care au ales să eco­nomisească în dolari au avut în primele 11 luni de anul trecut un câştig de circa 12%, moneda americană câştigând teren în faţa leului în condiţiile în care a avansat pe pieţele externe şi faţă de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.01.2016

 
Cuvinte cheie:
crestere
, miliarde
, depozite
, populatie
, elvetieni
, apreciere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide