Bănci și Asigurări

Depozitele străinilor sunt la un pas să intre sub 5 miliarde de euro: în septembrie au fost retrase 220 de milioane de euro

Depozitele străinilor sunt la un pas să intre sub 5...

Autor: Liviu Popescu

17.11.2015, 00:06 356
Depozitele pe termen mediu şi lung ale nerezidenţilor, în cea mai mare parte forme de sprijin de la băncile-mamă din străinătate, însumau la finele lunii septembrie 5,1 miliarde de euro (23 de miliarde de lei), ceea ce marchează practic cel mai scăzut nivel din primăvara anului 2008 încoace.
 
Comparativ cu valoarea depozitelor din septembrie 2014, din economisirile pe termen mediu şi lung ale străinilor au fost retrase 900 mil. euro, adică unul dintre cele mai puternice ritmuri de scădere anuală din ultimii ani. În luna septembrie 2015 au dispărut circa 220 mil. euro din depozitele străinilor faţă de nivelul atins în luna precedentă, potrivit datelor BNR.
 
Situaţia părea că se ameliorase în luna august, în condiţiile în care străinii începuseră în acea lună să aducă bani în băncile locale, punând practic capăt unui trend de scădere început în luna mai a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO