Bănci și Asigurări

Deputatul PSD Leonardo Badea, aviz favorabil pentru a ocupa funcţia de preşedinte al ASF

Deputatul PSD Leonardo Badea, aviz favorabil pentru a...

Autor: Cătălina Mănoiu

26.06.2017, 19:13 1360

„Este un mandat foarte scurt, de un an şi câteva luni, dar este o provocare.(...) Am luat-o ca pe o provocare importantă, să încercăm să creştem nivelul de încredere în ASF şi gradul de protecţie al consumatorului de produse şi servicii financiare. Este o provocare, în care intru cu mare încredere şi responsabilitate. Nu vin pentru o funcţie, ci pentru un proiect (...)”, a declarat deputatul PSD Leonardo Badea, la finalul audierii în Comisiile reunite de Buget şi Economie din Parlament.

În ceea ce priveşte problema RCA, gestionată de ASF, Leonardo Badea a susţinut, la solicitarea jurnaliştilor, că trebuie să existe o „poliţă corectă” pentru consumatori, iar interesele acestora trebuie să fie protejate.

Solicitat să defineacă termenul de „poliţă corectă”, Badea a spus că aceasta trebuie „să ţină cont de toate elementele de calcul şi nu trebuie să să cuprindă sume de bani ascunse, care să nu fie justificate din punct de vedere economic”, reamintind că poliţa se stabileşte în baza unei formule de calcul.

Leonardo Badea a refuzat să spună dacă va candidat pentru un mandat plin, dacă îşi îndeplineşte obiectivele propuse.

„Este prematur să fac o astfel de analiză. O voi face”, a răspuns Badea, adăugând că îşi propune creşterea transparenţei privind activitatea ASF.

Întrebat ce experienţă în domeniu are, Leonardo Badea a afirmat că are o vechime de 8 ani şi de 18 ani predă în învăţământul superior în domeniu.

Candidatura lui Leonardo Badea a fost votată cu majoritate de voturi şi patru abţineri.

Comisiile reunite de specialitate au avizat favorabil şi candidatura lui Ovidiu Răzvan Wlassopol pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, membru executiv al ASF, cu 33 de voturi, 5 împotrivă şi 6 abţineri.

Bota Marius Sorin Ovidiu şi-a retras candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, membru executiv al ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO