Bănci și Asigurări

Băncile americane ocupă primele cinci poziţii în topul celor mai puternice bănci de investiţii. Deutsche Bank pică pe şase

Băncile americane ocupă primele cinci poziţii în...

Autor: Ştefan Stan

23.09.2016, 15:55 3475

Băncile americane au reuşit pentru prima oară în ultimii şase ani o revenire pe primele cinci poziţii ale topului celor mai puternice bănci de investiţii din lume, după ce Deutsche Bank a căzut pe locul şase, scrie Financial Times.

Conform datelor de Coalition, inclusiv veniturile băncii care provin din activităţile de piaţă, precum acţiuni şi instrumente cu venit fix, precum şi din procese tradiţionale de investiţii, precum consultanţă şi ajutarea clienţilor să obţină finanţare.

Margan Stanley a trecut pe locul cinci, moment care marchează pentru prima oară un monopol al topului din partea băncilor americane, de la apariţia Coalition, compania care realizează topul, în 2011. Aceasta arată dominaţia SUA pe piaţa de investment banking de după criza financiară.  

Trecerea Deutsche pe locul cinci nu vine ca o surpriză. Creditorul a fost în mod traditional în top 3 bănci de investiţii din lume, dar a pierdut poziţia după ce şeful John Cryan a intrat într-un plan masiv de restructurare.

Datele de la Coalition arată că banca germană nu doar că a pierdut teren pe venituri fixe, valută şi mărfuri, unde anul trecut a fost în top trei, dar a căzut pe locul şase în prima jumătate a lui 2016. Banca a pierdut teren de asemenea şi în pieţele de capital.

”Datele de la Coalition reflectă decizia noastră strategică de a ne nişa atât geografic, cât şi produsele şi clientela. Aceste decizii au avut un impact direct asupra veniturilor din prima jumătate a anului, dar ne vor face mai eficienţi şi mai profitabili. Rămânem în continuare cea mai puternică bancă de investiţii din afara SUA”, a anunţat Deutsche Bank.

Topul celor mai mari bănci de investiţii este format în ordine de JPMorgan Chase (1), Goldman Sachs (2), Bank of America - Merrill Lynch (3), Morgan Stanley (4), Citigroup (5) şi Deutsche Bank (6). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO