Bănci și Asigurări

Deutsche Bank răsuflă uşurată: Cea mai mare bancă germană este amendată de americani cu ”numai” 7,2 mld. de dolari

Deutsche Bank răsuflă uşurată: Cea mai mare bancă...

Autor: Ştefan Stan

23.12.2016, 11:42 1370

Deutsche Bank a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu guvernul din SUA pentru 7,2 miliarde de dolari, pentru a pune capăt investigaţiilor legate de creditele ipotecare acordate înainte de criză, scrie Bloomberg.

Deutsche Bank va plăti 3,1 miliarde de dolari penalităţi şi va oferi 4,1 miliarde de dolari compensaţii consumatorilor, în cadrul unei înţelegeri cu autorităţile din SUA, anunţată vineri dimineaţa.

Amenda va reduce profitul brut la 1,2 miliarde de euro în trimestrul acesta, în condiţiile în care compania déjà provizionase sume importante pentru cheltuielile legale. 

Înţelegerea ar putea ajuta pe termen scurt banca, pentru că era o sursă majoră de incertitudine, a spus Michael Henseler, investitor la Assenagnon Asset Management, care deţine aproximativ 0,8% din acţiunile Deutsche. ”Totuşi, s-ar putea să afecteze puternic profitabilitatea pe termen lung”, a spus el.

Deal-ul este mult sub cererea Departamentului de Justiţie din SUA, care voia ca Deutsche Bank să plătească 14 miliarde de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO