Din jocul riscului, BCR a raportat pentru 2015 un profit de 919 mil. lei

29 feb 2016 Autor: Cristian Hostiuc

BCR, cea mai mare bancă din România, a înregistrat în 2015 un profit net de 919 milioane de lei (207 mil. euro), re­ve­nindu-şi spectaculos după pierderea de 2,7 miliarde de lei din 2014.

Acest rezultat a fost obţinut prin îmbunăţătirea controlului riscului şi mai puţin din activitatea operaţională, unde banca a înregistrat scăderi. Venitul operaţional a scăzut de la 3,3 mld. lei în 2014 la 3 mld. lei în 2015, iar rezultatul operaţional a scăzut de la 1,9 mld. lei la 1,5 mld. lei.

Rezultatele din România au fost salutate de managementul Erste, grupul financiar austriac care a pariat peste 4 mld. euro în BCR, o investiţie căreia îi trebuie mult mai mulţi ani decât estimările din 2005 să devină câştigătoare.

„Banca a avut o dezvoltare foarte solidă în ultimul an şi suntem satisfăcuţi în această privinţă“, a declarat Andreas Gottschling, directorul de risc al grupului austriac. Andreas Treichl, şeful grupului Erste şi cel care a pariat pe România, a declarat: „Este adevărat ca am avut mari probleme birocratice în trecut, dar dacă mă uit cum mun­cesc cei de la BCR în acest moment nu îmi este teamă de nimeni“.

În 2015, tot sistemul bancar din România a avut un profit de 4,88 mld. lei după pierderea de 4,4 mld. lei în 2014.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.02.2016

 
Cuvinte cheie:
bcr
, risc
, profit
, joc
, raportare
, banca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide