Bănci și Asigurări

Diosi, OTP: Fuziunea cu Millennium va fi gata în octombrie. Acum ne uităm după alte achiziţii

Laszlo Diosi: Ţinta noastră este să ajungem la 5% cotă de piaţă pe termen mediu, adică în 5-10 ani.

Laszlo Diosi: Ţinta noastră este să ajungem la 5% cotă de piaţă pe termen mediu, adică în 5-10 ani.

Autor: Ciprian Botea

15.06.2015, 00:06 321
OTP Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup financiar maghiar, va finaliza procesul de integrare a băncii Millen­ni­um, achiziţionată la jumătatea anului trecut, în luna octombrie, iar mai departe ungurii se uită după noi achiziţii, în con­diţiile în care încearcă să-şi dubleze cota de piaţă pe termen mediu.
 
„De la 1 noiembrie vom fi o singură bancă. Am fi putut termina mai repede integrarea, dar nu am vrut să riscăm nimic. Am decis să facem transferul doar când avem 100% siguranţa că sistemele IT sunt aliniate. Acum analizăm situaţia sucursalelor. Nu vrem să ne retragem din nicio zonă, acolo unde unităţile sunt apropiate vom consolida operaţiunile într-una singură“, a declarat Laszlo Diosi, directorul general al OTP Bank România.
 
Tranzacţia cu portughezii de la Millennium a fost încheiată în iulie anul trecut, iar transferul efectiv al acţiunilor (după obţinerea tuturor apro­bărilor) a avut loc la jumătatea lunii ianuarie 2015. OTP a plătit 39 mil. euro pentru subsidiara locală a Millen­nium şi s-a angajat să ramburseze liniile de finan­ţare acordate de grupul de la Lisabona. Odată cu achiziţia Millen­nium, maghiarii au ajuns la o cotă de piaţă de circa 2% şi s-au apropiat de grupul primelor zece bănci din sistem.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO