Bănci și Asigurări

Doar 134 de companii locale s-au extins pe pieţele externe prin investiţii străine directe în ultimul deceniu

Doar 134 de companii locale s-au extins pe pieţele...

Autor: Roxana Rosu

10.04.2017, 20:15 214
Doar 52.500 de firme din România pot fi încadrate în categoria „veterani în putere“, companii care au reuşit să-şi des­făşoare activitatea neîntrerupt în ultimele două decenii şi să rămână pe o traiec­torie ascendentă, iar dintre acestea doar 134 au avut curaj să se extindă pe pieţele externe prin investiţii străine directe, arată studiul „Pregătiţi pentru viitor? O nouă perspectivă asupra economiei României“, realizat de Florian Neagu, Florin Dragu şi Adrian Costeiu, specialişti din ca­drul Direcţiei de Sta­bilitate Finan­ciară şi de Ges­tiune a Riscurilor din Banca Naţio­nală. 
 
„Prezenţa re­gio­nală directă a «ve­teranilor în pu­tere» este mo­destă (adică des­chi­derea de firme în străină­tate). În pe­rioada 2005-2015, pieţele externe au fost penetrate direct de către com­paniile autohtone prin efectuarea de investiţii străine (ISD) de către 134 de asemenea entităţi. Fie datorită mentalităţii managerilor, fie datorită puterii economice a firmelor, «veteranii în putere» s-au oprit la graniţele ţării“, spun autorii studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO