Bănci și Asigurări

Doar 15% din case sunt asigurate printr-o poliţă facultativă

Autor: Ciprian Valentin Botea

21.02.2011, 23:40 32

Aproximativ 1,2 milioane de case şi apartamente sunt asigurateîn prezent printr-o poliţă facultativă, ceea ce reprezintă doar 15%din totalul locuinţelor din România, potrivit Asociaţiei pentruPromovarea Asigurărilor (APPA).

La acestea se adaugă peste o jumătate de milion de locuinţeasigurate printr-o poliţă obligatorie, care acoperă doar pagubeleprovocate de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren şi doar înlimita a 20.000 de euro. În primele nouă luni din 2010, volumulprimelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de incendiu şidaune la proprietăţi - unde sunt incluse şi poliţele pentrulocuinţe - a scăzut cu 8,5%, până la 818 mil. lei, arată ultimeledate publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).Începând din 15 iulie 2010 proprietarii care nu deţin o poliţă deasigurare facultativă care să acopere daunele produse de cutremure,inundaţii sau alunecări de teren trebuie să cumpere o asigurareobligatorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO