Bănci și Asigurări

Doar zece din asigurătorii mici respectă toate cerinţele Solvency II, care intră în vigoare peste o lună

Doar zece din asigurătorii mici respectă toate...

Autor: Anelis Baciu

25.11.2015, 00:00 170
Zece din cei 21 de asigurători mici, cu o cotă de piaţă agregată de 20%, respectă în prezent cerinţele minime de capital şi solvabilitate impuse de normele Solvency II care vor intra în vigoare de la începutul anului viitor, potrivit rezultatului celei de-a doua runde de evaluare a activelor şi pasivelor derulate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Onix, BRD Viaţă, Asimed, diviziile de asigurări generale şi viaţă ale ERB, Uniqa Viaţă, Grawe, Garanta, BCR Viaţă şi Ergo sunt companiile de asigurări care practic nu vor mai fi nevoite să facă corecţii pentru a îndeplini noua legislaţie în materie de solvabilitate şi capital.
 
În cea de-a doua etapă a evaluării derulată de ASF au participat 21 de companii cu cote de piaţă cuprinse între 0,02% şi 4,5%. Evaluarea ASF a luat în calcul două scenarii, atât regimul de solvabilitate I în vigoare în prezent, cât şi regimul de solvabiliate II care va intra în vigoare la începutul anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO