Bănci și Asigurări

„Dobânda“, cel mai important cuvânt românesc învăţat de viitorul şef al BRD

„Dobânda“, cel mai important cuvânt românesc învăţat de viitorul şef al BRD

Autor: Razvan Voican

09.03.2012, 00:08 1904

Alexandre Maymat, francezul desemnat de Société Générale să preia conducerea BRD, se pregăteşte de interviul pentru autorizare de la BNR şi lucrează cot la cot cu preşedintele în funcţie Guy Poupet pentru a cunoaşte cât mai bine a doua mare bancă de pe piaţă şi a asigura o tranziţie eficientă.

Maymat se numără printre expaţii care pun mare preţ pe cunoaşterea limbii locale pentru a putea înţelege astfel mai bine piaţa şi cum gândesc colaboratorii, aşa că francezul a şi început să ia lecţii de limba română de două ori pe săptămână. "Dobânda" este cel mai important cuvânt pe care bancherul a ţinut să-l înveţe în româneşte, ştiind că termenul este la ordinea zilei pe o piaţă care de la începutul crizei a suferit şocuri puternice din cauza creşterii dobânzilor la credite.

Viitorul şef al BRD are o sursă de confort în faptul că banca înregistreză un raport cost/venit de 43%, faţă de o medie de 68% la nivelul pieţei, însă este conştient de noul adevăr al lumii financiare, cu care toată lumea trebuie să se obişnuiască: lichiditatea va fi mai puţină şi mai scumpă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO