Bănci și Asigurări

Dolarul scade la minimul ultimelor şase săptămâni după discursul lui Trump

Dolarul scade la minimul ultimelor şase săptămâni...

Autor: Ştefan Stan

23.01.2017, 12:56 170

Dolarul a scăzut la minimul din ultima lună şi jumătate, după discursul protecţionist al preşedintelui Trump la discursul de învestire, scrie Reuters.

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane în raport cu rivalii, a scăzut cu jumătate de procent, la 100,28.

În raport cu yenul, dolarul a scăzut cu peste 1%, la 113,440 yeni, în timp ce în raport cu euro dolarul a scăzut cu 0,35%, la 1,0755 dolari/euro.  

”Fiecare decizie legată de comerţ, taxare, imigraţie şi afaceri externe va fi făcută în beneficiul muncitorilor americani şi a familiilor”, a spus Trump la Washington vineri. ”Protecţia va duce la prosperitate şi putere”

Discursul a fost urmat de proteste cordiale în oraşele americane, precum şi de schimburi de replici între membrii de top din administraţia lui Trump şi media, dar şi de un semnal că preşedintele ar putea începe renegocierea NAFTA – Acordul Nord-American de Comerţ Liber.

În România, cursul de schimb înainte de cursul oficial anunţat de BNR era de 4,4922 / 4,5022 lei/euro şi de 4,1825/4,1931 lei/dolar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO