Bănci și Asigurări

Două treimi din profitul Asirom pe 2016 au venit din asigurări de viaţă

10% era cota de piaţă a Asirom la sfârşitul lunii martie din acest an.

10% era cota de piaţă a Asirom la sfârşitul lunii martie din acest an.

Autor: Anelis Baciu

12.06.2017, 00:05 163
Aproximativ două treimi din profitul brut raportat de Asirom anul trecut, echivalentul a 3 milioane de lei, au venit din asigurări de viaţă, deşi primele brute subscrise de companie pe acest segment reprezintă doar 11% din totalul afacerilor.
 
„Acest profit a fost determinat de măsurile adoptate în domeniul op­ti­mi­zării costurilor, îm­preună cu îm­bu­nă­tă­ţirea rezultatului investiţio­nal, ca ur­mare a venitului extraordinar pro­ve­nind din vânzarea de obligaţiuni“, se ex­plică în raportul pe 2016 al Asirom.
 
Pe de altă parte, profitul brut de pe segmentul asi­gurărilor generale a fost de circa două ori mai mic decât rezultatul înregistrat pe nişa asigurărilor de viaţă, respectiv de 1,6 milioane de lei. Asigurătorul pre­cizează că rezultatul din 2016 aferent clasei de asi­gurări generale este mai mare decât profitul obţinut anul trecut.
 
Asirom precizează că îmbunătăţirea profitului a fost determinată de măsurile adoptate în domeniul pro­ceselor de gestionare a daunelor şi a optimizării cos­turilor, dar şi de îmbunătăţirea rezultatului investiţional.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO