Bănci și Asigurări

Dragnea şi Tăriceanu, şefii Parlamentului, au trimis o scrisoare BNR prin care solicită explicaţii privind diferenţele de perspectivă asupra economiei şi inflaţiei. Cum teoria „output gap”-ului scoate banii din buzunar românilor care au credite indexate la Robor

La BNR a ajuns o scrisoare cu întrebări

La BNR a ajuns o scrisoare cu întrebări

Autor: Sorin Pâslaru

05.03.2018, 00:08 3418

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea au trimis o scrisoare de şase pagini către Banca Naţională a României în care afirmă că lipsa de cooperare între politica monetară şi politica guvernamentală poate duce la pierderi pentru economia românească, afirmă surse apropiate semnatarilor.

Primirea scrisorii a fost confirmată de surse din Banca Naţională, care va formula un răspuns. De altfel, Liviu Dragnea a anunţat săptămâna trecută că va trimite o astfel de scrisoare către Banca Naţională cu puncte de vedere privind inflaţia adunate de la mai mulţi specialişti şi la care aşteaptă răspunsuri.

Inflaţia anuală a ajuns la 4,3% în ianuarie 2017, cel mai mare nivel din ultimii 10 ani. Este pentru prima dată când reprezentanţii Parlamentului decid să trimită o astfel de scrisoare Băncii Naţionale, iar sursele citate au explicat că, deşi programul de guvernare, bugetul şi execuţia sa sunt în sarcina Guvernului, scrisoarea a fost trimisă de la Parlament pentru că Banca Naţională răspunde în faţa Parlamentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO