După achiziţia Veneto, Intesa ajunge la o cotă de piaţă de peste 2%

30 iun 2017 Autor: Claudia Medrega

Intesa Sanpaolo îşi consolidează pre zenţa pe piaţa românească după achi ziţia Veneto Banca, anunţată oficial ieri, ajun gând la o cotă de piaţă de peste 2% şi apro piindu-se de topul celor mai mari 10 bănci după active. Banca va avea o reţea formată din 50 de unităţi.

Intesa avea în România o cotă de piaţă de 1,1%, iar în cazul Veneto cota era de 1,3%, în 2015, astfel că după această tran zac ţie cota de piaţă urcă la circa 2,4%, plasând Intesa pe locurile 11/12.

„Muncesc şi trăiesc în România de mulţi ani şi sunt sigur că această achiziţie va con tri bui la dezvoltarea în continuare a re la ţiilor de afaceri deja bune între Italia şi România“, a declarat Marco Capellini, CEO al Intesa Sanpaolo Bank România.
Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari şi mai puternice grupuri bancare din Europa, cu 19 milioane de clienţi şi 5.000 de sucursale în 40 de ţări din întreaga lume.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.06.2017

 
Cuvinte cheie:
Intesa
, banca
, active
, cota de piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide