Bănci și Asigurări

După achiziţia Veneto, Intesa ajunge la o cotă de piaţă de peste 2%

După achiziţia Veneto, Intesa ajunge la o cotă de...

Autor: Claudia Medrega

30.06.2017, 00:05 481
Intesa Sanpaolo îşi consolidează pre zenţa pe piaţa românească după achi ziţia Veneto Banca, anunţată oficial ieri, ajun gând la o cotă de piaţă de peste 2% şi apro piindu-se de topul celor mai mari 10 bănci după active. Banca va avea o reţea formată din 50 de unităţi.

Intesa avea în România o cotă de piaţă de 1,1%, iar în cazul Veneto cota era de 1,3%, în 2015, astfel că după această tran zac ţie cota de piaţă urcă la circa 2,4%, plasând Intesa pe locurile 11/12.

„Muncesc şi trăiesc în România de mulţi ani şi sunt sigur că această achiziţie va con tri bui la dezvoltarea în continuare a re la ţiilor de afaceri deja bune între Italia şi România“, a declarat Marco Capellini, CEO al Intesa Sanpaolo Bank România.
Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari şi mai puternice grupuri bancare din Europa, cu 19 milioane de clienţi şi 5.000 de sucursale în 40 de ţări din întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO