Bănci și Asigurări

După măcelul de ieri, Deutsche Bank dă semne de revenire. Investitorii respiră din nou după ce cea mai mare bancă germană a deschis în creştere cu 8,1%

După măcelul de ieri, Deutsche Bank dă semne de...

Autor: Ştefan Stan

10.02.2016, 10:54 1134

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a deschis miercuri în creştere cu 8,1%, după ce ieri s-a prăbuşit din cauza temerilor investitorilor că banca va rămâne fără lichidităţi, potrivit Financial Times. 

Indicele bursier Stoxx 600 a deschis astăzi în creştere cu 0,5%. Chiar dacă pare modestă, creşterea aduce noi speranţe în piaţă, în condiţiile în care vine după şapte zile consecutive de scăderi puternice, în care a pierdut aproape 15%.

Veştile proaste au lovit ieri pieţele din Europa. Cea mai mare bancă din Germania intrase pe radarul investitorilor, aceştia întrebându-se care este viitorul, având în vedere profitabilitatea redusă, pierderile de anul trecut şi posibilitatea de a rămâne fără lichidităţi.

Deutche Bank a devenit cel mai mare creditor care a trebuit să trimită reasigurări investitorilor şi angajaţilor că are fonduri suficiente să plătească datoriile riscante.
 
Costul protejării Deutsche Bank împotriva defaultului s-a dublat anul acesta, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni au ajuns la o treime din evaluarea lichidităţii companiei. CEO Deutsche Bank, John Cryan, nu a reuşit să genereze suficientă încredere în planul său de a reduce costurile şi a construi capital, în condiţiile în care pieţele volatile sunt ameninţate, iar autorităţile de reglementare vin cu tot mai multe ameninţări în instanţă.

”Sunt multe motive pentru care am putea critica Deutsche Bank, dar ideea că ar pierde plata unor obligaţiuni este destul de nerealistă. Nu sunt foarte confortabili cu scăderile cu care se confruntă şi pare că suntem într-o criză financiară, dar situaţia este de fapt diferită”, a spus Michael Huenseler, care gestionează un fond de 17 miliarde de euro, care include obligaţiunile băncii la Assenagon Asset Management. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO