Bănci și Asigurări

Economistul-şef al UniCredit pentru Europa Centrală şi de Est: Cea mai mare problemă a regiunii va fi legată de forţa de muncă, care este mai redusă şi mai puţin educată

Economistul-şef al UniCredit pentru Europa Centrală şi...

Autor: Cristian Hostiuc

19.01.2017, 00:07 4799

Lubomir Mitov, economistul-şef al UniCredit pentru Europa Centrală şi de Est, spune că cea mai mare problemă a acestei zone, în viitor, va fi legată de forţa de muncă care se va reduce, iar acest lucru va duce la scăderea economică.

„Fără forţă de muncă, educată şi calificată, nu poţi să faci proiecte şi nu vei avea investiţii“, a declarat ieri Mitov la Formul Euromoney organizat la Viena.

Peter Brezinskhek, şeful departamentului de cercetare al Raiffeisen Bank International, estimează că pe termen mediu şi lung creşterea economică a zonei Europei Centrale şi de Est se va reduce de la 3% la 2% din cauza problemelor cu forţa de muncă. „Această problemă va fi mai acută în Europa Centrală şi de Est decât în Europa“.

Şi Jerome Booth, economist şi preşedinte al firmei de consultanţă New Sparta, spune că pe termen scurt educaţia este o problemă în Europa Centrală şi de Est şi va trece mult timp până când va fi rezolvată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO