Bănci și Asigurări

Efectul Brexit: Băncile pot avea nevoie de zeci de miliarde de capital nou

Efectul Brexit: Băncile pot avea nevoie de zeci de...

Autor: Alex Ciutacu

05.08.2017, 08:33 263

Conform experţilor de la Oliver Wyman Inc, băncile vor fi nevoite să găsească între 30 şi 50 de miliarde de dolari de capital nou pentru a susţine noile divizii europene, potrivit Bloomberg.

Suma este echivalentă cu un procent situat între 15 şi 30% din capitalul total cu care băncile operează în prezent în regiune, menţionează un consultant în raportul publicat Marţi.

În plus, costurile de operare pot creşte cu un miliard de dolari, încât serviciile operate anterior în Londra vor fi preluate pe continent.

Un Brexit dur, în care băncile pierd privilegiul de a avea acces la piaţa unică a Uniunii Europene, ar fragmenta toată piaţa bancară din Europa, conform raportului scris de partenerii Oliver Wyman, Matt Austen şi Lindsey Naylor.

„De asemenea o va face semnificativ mai puţin profitabilă. Veniturile băncilor ar putea scădea cu până la 2%”, se menţionează în raport.

Alarmate de lipsa progresului în cadrul discuţiilor pentru Brexit, băncile cu operaţii în Marea Britanie îşi mută sediile centrale în altă ţară de pe continent, oraşul Frankfurt conturându-se drept destinaţia favorită.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO