Emilia Bunea, CEO al Metropolitan Life: Mă aştept la creşterea pieţei în 2017, având ca motoare poliţele de sănătate, cele aferente creditelor şi poliţele unit-linked

6 ian 2017 Autor: Anelis Baciu

Piaţa asigurărilor de viaţă va continua să crească în 2017, susţinută în principal de poliţele de sănătate, asigurările aferente creditelor ban­care şi poliţele cu componentă investiţională de tip unit-linked, consideră Emilia Bunea, CEO al Metropolitan Life, unul din top trei jucători din piaţa asigurărilor de viaţă.

„Mă aştept la o continuare a creşterii pieţei în 2017, având ca motoare asigurările de sănătate, asigurările aferente creditelor şi asigurările de tip unit-linked. În ceea ce priveşte Metropolitan Life, noi vom continua să lan­săm noi pro­duse şi să ne fo­lo­sim de avan­tajul distri­buţiei multi-channel“, explică Emilia Bunea.

Anul trecut nu a fost un an spec­taculos pentru piaţa asi­gură­rilor de viaţă, având în ve­dere faptul că primele brute totale subscrise au urcat cu doar 2% în intervalul ianuarie-sep­tembrie, până la 1,7 mi­liar­de de lei (386 mil. euro), po­trivit datelor Autorităţii de Su­pra­veghere Financiară (ASF).

Spre comparaţie, pri­mele subscrise pe segmentul asigu­rărilor ge­nerale au crescut cu 14%, până la 5,7 miliarde de lei (1,3 mld. lei).

Şefa Metropolitan Life spu­ne că printre provocările cu care compania pe care o conduce s-a con­fruntat anul trecut s-a numă­rat conforma­rea la noile reguli de solvabi­litate şi capital Sol­vency II, dar şi mentalitatea cli­enţilor potri­vit căreia este di­ficil şi scump să încheie o asigurare.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.01.2017

 
Cuvinte cheie:
polite
, credite
, crestere
, ceo
, sanatate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide