Emisiunea de obligaţiuni a International Investment Bank derulată la BVB a fost subscrisă integral

22 sep 2017 Autor: Roxana Rosu

Emisiunea de obligaţiuni a International Investment Bank (IIB) derulată la BVB a fost subscrisă integral, fiind înregistraţi 21 de cumpărători pe tranşa în lei, în valoare totală  de 300 milioane lei, şi 16 cumpărători pe tranşa în euro, în sumă totală de 60 milioane euro.

În cadrul ofertei au fost vândute 30.000 de obligaţiuni în lei, cu o valoare nominală de 10.000 lei, şi 6000 de obligaţiuni în euro, la o valoare de 10.000 euro.

Oferta a fost intermediată de BT Capital Partners, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania.

Potrivit unui anunţ anterior al băncii, pentru emisiunea în lei dobânda va fi de 1,5% plus ROBOR la trei luni, iar în cazul celei în euro de 1,593%. Obligaţiunile oferite au o scandenţă de trei ani şi sunt adresate investitorilor calificaţi.

Este a treia ofertă de obligaţiuni a băncii cu care vine pe piaţa din România.

IIB, fondată în 1970, are în prezent nouă acţionari: Rusia, România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Vietnam, Mongolia şi Cuba.

Banca figurează în 2016 cu active de 881 milioane euro, un avans de 8,9% faţă de anul precedent şi ţinteşte să ajungă la active de 1,7 miliarde euro în următorii cinci ani, cu un portofoliu de credite de 1,2 miliarde euro. 

 
Cuvinte cheie:
valoare
, obligatiuni
, cumparatori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide