Bănci și Asigurări

Enache Jiru, cel care a ţinut Trezoreria statului în ultimul deceniu a fost eliberat din fucţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor de premierul Mihai Tudose

Enache Jiru, cel care a ţinut Trezoreria statului în...

Autor: Cristina Bellu

13.10.2017, 11:45 3365

Enache Jiru, secretar de stat responsabil cu Trezoreria, a plecat de la Ministerul Finanţelor, funcţia fiind asigurată de Valentin Mavrodin, fostul şef al direcţiei de contabilitate publică şi trezorerie.

Jiru şi-a început cariera în 1990, când s-a angajat ca economist la Administraţia Financiară a sectorului 2 (1990- 1991), după care s-a angajat la Banca Naţională (1991 - 1997). 

În 1998 a plecat la BNP Dresdner Bank Romania ca director al trezoreriei băncii, iar în 2000 a fost numit vicepreşedinte la CEC Bank, de unde a plecat un an mai târziu la Ministerul Finanţelor, pentru a conduce Trezoreria statului. 

În toamna lui 2004 a fost din nou numit la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni, de această dată ca preşedinte al băncii, dar a fost înlocuit de Eugen Rădulescu câteva luni mai târziu (martie 2005), după instaurarea guvernului condus de liberalul Călin Popescu Tăriceanu. 

Ulterior, Jiru a fost consultant al companiei Energy Holding, iar în toamna lui 2007 preşedinte al fondului de pensii MKB Romexterra, care la câteva luni a ieşit de pe piaţă. 

În 2012, Enache Jiru a revenit ca secretar de stat la Finanţe şi şef al Trezoreriei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO