Bănci și Asigurări

Englezul Philip Jones preia conducerea Aviva Pensii

14.01.2009, 17:51 35

Englezul Philip Edward Jones, directorul general adjunct al Aviva Asigurari, va prelua in scurt timp conducerea Aviva Pensii, al patrulea jucator din piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), au declarat pentru ZF surse din piata.

Jones il inlocuieste pe Eugen Voicu, care va ramane in pozitia de director general al Aviva Investors. Aviva a anuntat schimbarea directorului general al companiei de pensii in noiembrie anul trecut, dar atunci succesorul urma sa fie Alexandru Leondari, directorul de distributie al grupului.
Leondari urma sa fie aprobat de autoritatea de supraveghere a pietei, dar intre timp candidatura lui a fost retrasa si cel care asteapta acum aprobarea pentru postul de director general este Jones.
Reprezentantii Aviva nu au comentat aceste informatii.
Aceasta este a doua schimbare de director general care are loc la Aviva Pensii. Initial, la infiintarea companiei, aceasta functie a fost ocupata de Adrian Allot, care la sfarsitul lui ianuarie 2008 a plecat din companie. In locul lui a venit Eugen Voicu, el ocupand si pozitia de director general al administratorului de fonduri Aviva Investors (fosta Certinvest).
Astfel, la un an de la numirea lui Voicu, societatea de pensii va numi un nou CEO, pe englezul Philip Jones.
In noiembrie compania si-a motivat decizia prin intentia de a transforma Aviva Investors intr-o entitate separata, iar Voicu sa se poata ocupa in totalitate numai de aceasta companie.
Aviva este unul dintre cei mai importanti jucatori din piata pensiilor private. Fondul de pensii obligatorii al companiei are circa 285.000 de participanti, ocupand locul patru pe piata. Anul trecut compania a primit in administrare circa 15 milioane de euro de la clienti.
Aviva administreaza si un fond de pensii facultative (pilonul III), prin intermediul companiei de asigurari de viata. Pe aceasta piata Aviva avea la sfarsitul lunii decembrie circa 8.600 de clienti si active nete de peste 1,4 milioane de euro.
Aviva Asigurari de Viata era a saptea companie de pe piata de profil dupa primele noua luni din anul trecut, cu afaceri de 19,4 milioane de euro, in crestere cu peste 8% fata de aceeasi perioada din 2007.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO