Bănci și Asigurări

Enterprise Investors intră pe asigurările online cu asigura.ro

Enterprise Investors intră pe asigurările online cu asigura.ro

Autor: Ciprian Botea

16.09.2011, 00:05 522

Fondul de investiţii Enterprise Investors se lansează pe segmentul asigurărilor online prin intermediul unui broker maghiar, care a achiziţionat site-ul asigura.ro, şi vrea să investească peste un milion de euro în promovare într-un interval de trei ani.

Brokerul maghiar Netrisk va vinde poliţe de asigurări generale, în principal răspundere civilă auto (RCA), Casco, asigurări de locuinţe şi asigurări de sănătate.

Principalul jucă­tor pepiaţa asigurărilor online este, în prezent, Pintilie Broker de Asigurare, care deţine site-ul rca-ieftin.ro.

Asigurările RCA sunt cele mai vândute tipuri de poliţe prin intermediul internetului, numărul acestora ajungând la 100.000 pe an.

Spre comparaţie, în Ungaria, unde există un parc auto similar cu cel din România, se vând anual circa un milion de poliţe RCA prin internet. Piaţa românească are, astfel, un potenţial de creştere de cel puţin zece ori.

Maghiarii de la Netrisk vor afişa pe site-ul propriu ofertele tuturor companiilor de asigurări, clienţii putând să efectueze comparaţii între preţuri, dar şi între caracteristicile poliţelor de asigurare.

"Suntem convinşi că mediul online din România se va dezvolta şi în domeniul asigurărilor. Această piaţă este încă la început, în sensul că sunt pu­ţine site-uri care fac cu ade­vărat comparaţii şi vân­zări online de asigurări", a declarat Răzvan Pavel, directorul general al Netrisk România.

Netrisk a plătit circa 30-40 de mii de euro pentru domeniul asigura.ro, unul dintre cele mai vechi site-uri locale de asigurări online, potrivit unor estimări din piaţă. Intrarea pe piaţa din România este primul pas dintr-un plan de extindere al companiei maghiare în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est.

Brokerul Netrisk, care deţine 70% din piaţa maghiară a asigurărilor online, a fost înfiinţat în 2011, iar Enterprise Investors a plătit 23 mil. euro pentru achiziţia acestuia în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO