Bănci și Asigurări

Ergo a bătut palma cu Credit Europe pentru preluarea asigurătorului local deţinut de turci

Ergo a bătut palma cu Credit Europe pentru preluarea...

Autor: Anelis Baciu

09.12.2015, 16:25 687

Grupul german Ergo care deţine pe piaţa locală un asigurător de viaţă cu circa 100.000 de clienţi a ajuns astăzi la o întelegere pentru preluarea companiei Credit Europe şi intră astfel şi pe segmentul poliţelor generale, au declarat oficialii Ergo. ZF a scris la începutul acestei săptămâni despre tranzacţia Ergo-Credit Europe.

 „Această tranzacţie este un semnal de creştere al angajamentului Ergo în sectorul financiar din România, precum şi faţă de clienţi şi parteneri de distribuţie deopotrivă. Totodată, prin această preluarea ne lărgim portofoliul de produse operate în România şi creştem astfel posibilităţile de a oferi clienţilor nostri pachete de servicii de asigurare complete”, a declarat Thomas Schollkopf, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Ergo.

Credit Europe vinde doar poliţe generale şi a încheiat anul trecut cu prime subscrise în valoare de 42 mil. lei (9,4 mil. euro) şi pierderi de 1,3 mil. lei. Aproximativ 40% din subscrierile Credit Europe, echivalentul a 16 mil. lei, au venit din asigurări facultative Casco, în timp ce poliţele împotriva daunelor la proprietăţi au generat o treime din afaceri (13 mil. lei).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO