Bănci și Asigurări

Ergo: Vrem să intrăm şi pe asigurări generale. Ne interesează orice achiziţie care face sens

Mihai Popescu

Mihai Popescu

Autor: Anelis Baciu

02.09.2015, 00:07 1378

Grupul german Ergo, care deţine pe piaţa locală un asigurător de viaţă de dimensiuni mici, tatonează intrarea pe segmentul asigurărilor generale şi intenţionează achiziţionarea unei companii din piaţa locală, a declarat într-un interviu pentru ZF Mihai Popescu, directorul general al Ergo Asigurări de Viaţă.

„Ne propunem să creştem pe toate segmentele şi vrem să intrăm şi pe non-life. Ne interesează orice achi­ziţie care face sens. Toate transformările din piaţă transmit ideea că piaţa merge în direcţa aşezării pe fun­damente solide şi atunci vrem să fim prezenţi“, a declarat Popescu.

Surse din piaţă spun că nemţii ar fi interesaţi de intrarea pe segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA), o nişă unde multe companii vor să facă un pas în spate, din cauza pierderilor acumulate în ultimii ani. Grupul Ergo a încercat şi o tranzacţie de preluare a Astra Asigurări, companie care a ajuns în faliment şi care avea un portofoliu semnificativ de poliţe RCA. Pe piaţa locală Ergo are o prezenţă marginală şi subscrieri de 25 milioane de lei (6 mil. euro) anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO