Bănci și Asigurări

Erste Bank, profit de 274,7 mil. euro în T1 2016 datorită „costurilor de risc extraordinar de reduse“

Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank

Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank

Autor: Claudia Medrega

05.05.2016, 00:06 571
Grupul austriac Erste, care după anul 2000 s-a extins mult în Europa Centrală şi de Est, a raportat pentru primul trimestru din acest an un profit net de 274,7 mil. euro, în creştere cu 21,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Austriecii au rămas pe plus în pofida cerinţei de plată  în avans a taxelor bancare şi a contribuţiilor la schemele de garantare şi fondul unic de rezoluţie.
 
„Erste Group a început în forţă anul 2016: am înregistrat un profit net de 274,7 milioane euro, ceea ce se reflectă într-o rentabilitate a capitalului tangibil de 11,3% şi o rentabilitate a capitalului angajat de aproximativ 10%. Această performanţă se datorează în principal costurilor de risc extraordinar de reduse, cu toate că taxele bancare şi plata în avans a contribuţiilor anuale aferente reglementărilor au afectat poziţia alte venituri şi cheltuielile operaţionale“, spune Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank. Treichl aduce în discuţie îmbunătăţirea în continuare a calităţii activelor până la niveluri care nu au mai fost înregistrate de la finalul anului 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO