Bănci și Asigurări

Erste Group şi-a dublat profitul în T1, la 225,8 mil. euro

Erste Group şi-a dublat profitul în T1, la 225,8 mil. euro

Autor: Raluca Ghinea

07.05.2015, 09:23 587

Erste Group a raportat pentru primele trei luni un profit net de 225,8 milioane euro, de peste două ori mai mare decât nivelul din perioada similară a anului trecut, pe fondul scăderii costurilor cu creditele neperformante, iar activele au urcat cu 3,2% de la finele lui 2014, la 202,6 miliarde euro.

În primele trei luni ale anului trecut, Erste a consemnat un profit net de 103,3 milioane euro, iar în decembrie avea active de 196,3 miliarde euro.

Evoluţia bilanţului reflectă majorarea portofoliului de împrumuturi cu 2,2% faţă de finalul anului 2014, la 123,4 miliarde euro, care a fost susţinută de creşterea creditării cu 1,6% pentru persoanele fizice, cu 2,6% pentru IMM-uri şi cu 9,4% pentru companiile mari.

În plus, portofoliul de depozite s-a majorat cu 1,8%, la 124,8 miliarde euro.

Ponderea creditelor neperformante în totalul împrumuturilor a scăzut de la 8,5% la sfârşitul anului trecut la 8,1% la 31 martie.

"Am început în forţă anul 2015 şi am înregistrat un profit net consistent, datorită unui mix de evoluţii pozitive: revenirea economiilor duce la creşterea creditării, iar costurile cu creditele neperformante scad conform aşteptărilor. Per total, regiunea Europa Centrală şi de Est îşi confirmă potenţialul considerabil prin contribuţia semnificativă, de 61,4%, la profitul operaţional al Erste Group”, a declarat într-un comunicat Andreas Treichl, CEO al Erste Group.

El a arătat că o contribuţie esenţială la rezultatele înregistrate a avut-o creşterea volumului creditării pentru populaţie şi companii în Austria, Slovacia şi Republica Cehă şi că vede semne încurajatoare pe segmentul persoanelor fizice la subsidiara din România, care a devenit din nou profitabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO