Bănci și Asigurări

Erste Private Banking trece pragul de 1 mld. euro active gestionate în România

Erste Private Banking trece pragul de 1 mld. euro active...

Autor: Roxana Rosu

18.12.2017, 12:52 749

Erste Private Banking a atras în ultimele două săptămâni 30 de milioane de euro de la clienţii cu venituri mari, ca urmare a evoluţiilor din piaţă, activele gestionate depăşind pragul de un miliard de euro.

„Ne bucură faptul că suntem prima alegere a clienţilor din România în momentul în care se gândesc la stabilitatea şi responsabilitatea unui partener de private banking. Dinamica activelor din ultimii ani ne-a dovedit că strategia dezvoltată la nivel local poate fi îmbinată cu expertiza celui mai bun serviciu de Private Banking din Europa Centrală şi de Est”, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte Retail & Private Banking BCR.

Erste Private Banking este un serviciu care are ca principal scop oferirea de produse de investiţii în condiţii de înţelegere a profilului investiţional şi a cunoştinţelor pe care clientii le deţin. În portofoliul EPB, produsele de investiţii depăşesc 70% din totalul activelor clienţilor.

Erste Private Banking oferă posibilitatea tranzacţionării de instrumente financiare listate (acţiuni, certificate cu şi fără levier, ETFs, obligaţiuni şi note structurate), dar şi a tranzacţionării OTC (Obligaţiuni guvernamentale şi corporative, note şi depozite structurate).

Împreună cu partenerii tradiţionali, EPB oferă posibilitatea investiţiilor în fonduri de obligaţiuni, mixte, fonduri de acţiuni şi fonduri de tip Absolut Return (Erste Asset Management) sau achiziţionarea de produse de asigurare, inclusiv a produselor cu componentă investiţională (Vienna Insurance Group). Erste Asset Management administrează un capital de aproximativ 7,6 miliarde de lei, în fonduri de investiţii deschise oricărei persoane.

Societatea administrează, de asemenea, şi portofolii individuale de investiţii dedicate investitorilor care doresc un management personalizat al resurselor financiare, prin stabilirea structurii de portofoliu şi a obiectivelor investiţionale în funcţie de necesităţile şi dorinţele investitorilor.

Erste Group este cel mai mare administrator de averi din Austria şi unul dintre cei mai importanţi din regiunea Europei Centrale şi de Est, având servicii private bancare în Republica Cehă, Croaţia, Ungaria, România şi Slovacia. Pe aceste pieţe, Erste Private Banking are un portofoliu de 15.000 de clienţi cu o avere cumulată de 17 miliarde de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO