Bănci și Asigurări

Este oficial: Francezii de la Societe Generale îşi vând businessul din Bulgaria către grupul ungar OTP şi se pregătesc să vândă şi businessul din Moldova

Este oficial: Francezii de la Societe Generale îşi...

Autor: Alex Ciutacu

01.08.2018, 18:49 1246

Grupul francez Societe Generale este în etapa finală a discuţiilor pentru vânzarea businessului din Bulgaria către grupul ungar OTP Bank, iar tranzacţia va fi anunţată luna aceasta, potrivit unor surse din piaţă citate de Reuters.

Piaţa se aşteaptă ca francezii să vândă şi businessul din Albania tot către OTP, ca parte a unei strategii prin care francezii scapă de unităţile cu dimensiuni nepotrivite sau care nu au o sinergie cu restul grupului.

Băncile europene îşi restructurează activele în căutare de creştere în pieţele puternice unde văd acest potenţial, în timp ce se retrag de pe pieţele unde sunt prea mici pentru a fi competitivi.

SocGen explorează şi vânzarea diviziei poloneze Eurobank, au transmis bancherii de ivnestiţii luna trecută. Luni, francezii au anunţat vânzarea businessului de private banking din Belgia către ABN AMRO.

„Tranzacţia din Bulgaria este un acord finalizat. Banca Centrală a avut deja întâlnirile preliminare cu DSK Bank (unitatea din Bulgaria a OTP-ului)”, a transmis una dintre surse.

Cele două bănci au refuzat să comenteze pentru agenţia americană de presă.

„Deal-ul pentru Bulgaria ar trebui să fie anunţat în august, probabil până la sfârşitul acestei săptămâni”, a transmis o altă sursă, care a adăugat că SocGen este aproape şi de încheierea tranzacţiei pe businessul din Albania.

În luna martie, săptămânalul bulgar Capital a transmis că Societe Generale va ieşi din pieţele din Serbia, Macedonia, Moldova şi Muntenegru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO