Bănci și Asigurări

Euro a scăzut la cel mai jos nivel din ultima săptămână, pe fondul crizei Deutsche

Euro a scăzut la cel mai jos nivel din ultima...

Autor: Ştefan Stan

30.09.2016, 15:58 1496

Euro a scăzut la cel mai jos nivel din ultima săptămână, în condiţiile şubrezirii încrederii investitorilor în finanţele Deutsche Bank.

Moneda europeană a încheiat două zile de stagnare în raport cu dolarul şi a scăzut cel mai mult din principalele valute, în condiţiile în care zece fonduri de investiţii şi-au mutat business-ul de la Deutsche Bank.

”Euro a început în sfârşit să răspundă la temerile crescute”, a spus Valentin Marinov, strateg la Credit Agricole din Londra. ”Pieţele sunt speriate de poveştile despre clienţii care îşi taie expunerile de la Deutsche”, a adăugat el.

Euro a scăzut cu 0,5%, la 1.1172 dolari/euro şi a atins cel mai scăzut nivel din 21 septembrie. Yen-ul s-a apreciat cu 0,3%, la 113.03 yeni/dolar.

Euro a fost rezistent în faţa politicilor BCE, chiar şi în contextul speculaţiilor sumbre, însă piaţa începe să se teamă de impactul pe care l-ar putea avea criza Deutsche Bank, ceea ce duce la scăderea euro. 

Cursul oficial anunţat de BNR plasa euro la 4.4523 lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO