Bănci și Asigurări

Eurobank confirmă pentru Reuters că este în negocieri avansate pentru vânzarea Bancpost către Banca Transilvania. ”Finalizarea negocierilor este aşteptată spre finalul lunii octombrie, după ce vom obţine toate aprobările”

Eurobank confirmă pentru Reuters că este în negocieri...

Autor: Ştefan Stan

16.09.2017, 10:17 2104

Grupul elen Eurobank confirmă pentru Reuters că este în discuţii cu Banca Transilvania pentru vânzarea subsidiarei din România Bancpost, în condiţiile în care criza I-a forţat să îşi reducă operaţiunile peste hotare.

Vânzarea Bancpost este parte din planul de destructurare convenit de al treilea cel mai mare creditor din Grecia cu autorităţile din Uniunea Europeană.

Eurobank, care are operaţiuni în România, Bulgaria, Sergia şi Cipru, trebuie să îşi reducă activele non-Grecia la 8,7 miliarde de euro anul viitor, faţă de 11,2 miliarde în prezent. 

”Detaliile legate de negociere vor fi anunţate după ce paşii necesari vor fi făcuţi în vederea obţinerii aprobărilor. Finalizarea negocierilor este aşteptată spre finalul lunii octombrie”, a anunţat Eurobank.

HSBC şi Mediobanca sunt consilierii Eurobank în cadrul vânzării. Banca Bancpost are active totalle de 3,1 miliarde de euro şi o reţea de 148 de sucursale, în care lucrează 2255 de oameni. ”

Suntem în discuţii cu Banca Transilvania pentru o vânzare parţială sau totală”, a anunţat un oficial al Eurobank. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO