Bănci și Asigurări

Eurohold a vândut bonduri de 40 mil. euro şi majorează capitalul social al Euroins cu 100 mil. lei

Assen Christov, pre­şedintele Eurohold

Assen Christov, pre­şedintele Eurohold

Autor: Sorin Pâslaru

19.12.2016, 00:05 216

Grupul bulgar Eurohold, ac­ţio­narul companiei de asigurări Euro­ins, a anunţat emiterea unei tranşe de bonduri de 40 mil. euro, cu maturitatea pe cinci ani, pe bursa irlandeză, din care va folosi 22 mil. euro (100 mil. lei) pentru ma­jorarea capitalului sucursalei Euroins din România.

„Banii vor intra săptămâna viitoare în conturile Euroins Ro­mâ­nia. Vom ma­jo­ra capi­ta­lul social până la 450 mil. lei, ast­fel încât vom înde­plini toate con­diţiile cerute de Auto­ritatea de Su­pra­ve­ghe­re Finan­cia­ră.  Aşteptăm ri­di­carea supra­ve­ghe­rii spe­cia­le. Vom de­veni una dintre cele mai bine capi­ta­lizate com­panii din piaţă“, a spus pentru ZF Assen Christov, pre­şedintele Eurohold.

Obligaţiunile emise - Euro Medium Term Note (EMTN), adică bonduri pe ter­men mediu în euro -, au o rată a cuponului de 8% şi au fost puse pe piaţă de Nomura International, Euro-Finance (societatea de bro­keraj a grupului Eurohold) şi com­pania de consultanţă finan­ciară Balkan Advisory Company IP EAD (BAC Securities).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO